Grekët në Referendum në 5 Korrik, aprovohet kërkesa e Tsipras

 Me 178 vota pro të komunistëve të Tsipras, përfshirë këtu “Grekët e Pavarur” dhe të Agimit të Artë, dhe me 120 vota kundër, Parlamenti grek miratoi Qeverisë “Tsipras” për të zhvilluar referendum ditën e diel në datën 5 korrik.

Brenda një jave, grekët duhet të informohen dhe të vendosin nëse pranojnë apo jo propozimin e huadhënësve të Athinës. Në mënyrë që rezultati të jetë i ligjshëm, pjesëmarrja duhet të kalojë shifrën prej 5 milion votuesish. Kryeministri Tsipras ka kërkuar nga qytetarët të përgjigjen me një “Jo” krenare, ndaj nënshtrimit që kërkojnë kreditorët e Greqisë me reformat e tyre të ashpra.

Previous Post Next Post