Të pasurit do bëhen gjysmërobotë "Perëndi" pas 200 vjetësh, theksojnë studiuesit

Njerëzit e pasur ka të ngjarë që të bëhen të mirë, si  njëlloj Perëndie, duke marrë formën e gjysmërrobotëve. Ky do t'ishte "evolucioni më i madh" në biologji që prej kohës kur lindi jeta.

Kjo, sipas Yuval Noah Harari, profesor në universitetin hebre të Jeruzalemit, i cili beson se ndryshimi radikal do të ndodhë pas afërsisht 200 vjetësh.

Duke përdorur bioteknologjinë dhe inxhinierinë gjenetike, Harari pretendon se të pasurit do të transformohen në një formë të re Perëndishë, njerëz të pavdekshëm që do të plotësojnë fuqinë mbi jetën dhe vdekjen.

Harari argumenton se njerëzit nuk janë në gjendje t'i rezistojnë tundimeve për të "lartësuar" veteveten, sipas një raporti të Sarah Knapton, botuar në anglezen Telegraph.

"Jemi programuar për të qenë të kënaqur," theksoi Harari, gjatë një ligjerate në Uells.

"Madje edhe kur njerëzit përftojnë kënaqësi dhe arritje, atyre nuk u mjafton. Duan shumë dhe më shumë."

"Besoj se ka të ngjarë që në 200 vitet e ardhshme, homo sapiens do ta lartësojë veten në një lloj Perëndie, qoftë nga manipupimet gjenetike, ose nga projektimet gjenetike, duke krijuar një lloj gjysmëroboti, pjesërisht organik dhe pjesërisht jo organik."

"Do t'jetë evolucioni më i madh në biologji qysh në kohës së shfaqjes së jetës. Praktikisht asgjë s'ka ndryshuar biologjikisht gjatë 4 miliardë vjetëve të shkura. Por ne do jemi aq shumë të ndryshëm nga sot kur kjo të ndodhë, siç janë aktualisht shimpanzetë në krahasim me ne."

Por për ta bërë një gjë të tillë, teknologjia do të kufizohet vetëm tek më të pasurit, pretendon Harari.

Tani për tani, ai thotë se shoqëria është mbajtur e bashkur përmes shpikjes së "trillimeve", si fetë, paratë dhe ideja e të drejtave themelore të njeriut./dailymail/
Previous Post Next Post