Trajtat seksi të personalitetit për të dy gjinitë

Kur vjen puna për të gjetur partnerin, të dy gjinitë preferojnë një partner jo konformist, thekson një studim i ri.

Pothuajse të gjithë njerëzit bien dakord që një mashkull rebel është joshës. Rezultatet e studimit theksojnë që e njëjta gjë ndodh edhe për femrat, që meshkujt preferojnë ato femra që luajnë me rregullat.

Studiuesit pyetën rreth 115 njerëz dhe më pas ndërtuan një seri profilesh tërheqjeje.


Iu kërkua të gjykonin se sa joshës/e ishte për ata personalisht dhe sa joshëse do të ishte për të tjerët.

Jo vetëm kjo, por studiuesit gjetë që njerëzit ishin...

Fakti që femrat menduan se meshkujt mund të preferonin konformitetin mund të jetë diçka që ka mbetur nga e shkuara.

Në këto kohë, kur supozohet që femrat duhet të ishin të këndshme, të ndrydhura dhe modeste, tendenca drejt komformitetit do t'i shkonte një stereotipi.

Fatmirësisht ato ditë kanë kaluar.


Trajta e personalitetit joshës
Studiuesit jo vetëm që iu përmbajtën me përpikmëri pyetësorëve. Por në një tjetër studim, ata bënë takime me grupe të vogla me 111 njerëz. Në këto takime pjesëmarrësit kishin preferenca më tepër për t'u takuar me jokonformistët e gjinisë së kundërt, veçanërisht kur meshkujt vlerësonin femrat.

Studimi konkludoi që sa më jokonformistë të ishin gjinitë e kundërta, aq edhe më e suksesshme rezultonte një lidhje, e cila shoqërohej me më shumë dashuri dhe joshje.

Ky studim u publikua për herë të parë në Personality and Social Psychology Bulletin.
Previous Post Next Post