Dënohet me 20 vjet burg ish presidenti i RgjiptitNjë tranzicion i drejtuar nga ushtria që përfundoi me vendosjen e Sissit në postin e presidentit, përfshiu një goditje ndaj Vëllazërisë Myslimane të Morsit.

Grupi ishte ndaluar dikur nën sundimin e Mubarakut dhe pas një ripërtëritjeje nën drejtimin e Morsit, u shpall organizatë terroriste nga qeveria aktuale, ndërsa shumica e udhëheqësve të tij u arrestuan.


Vëllazëria vazhdon të ngulë këmbë se Morsi është udhëheqësi i ligjshëm i Egjiptit dhe Sissi ka drejtuar një grusht shteti ndaj tij.

Në një deklaratë të publikuar para vendimit të së martës, grupi tha se presidenti po “shfrytëzon drejtësinë si armë kundër vullnetit të popullit”. Ai u bëri thirrje egjiptianëve që të hidhen në protesta të reja.
Previous Post Next Post