10 Shtetet me standardin e jetesës më të lartë në botë sipas Human Development Index

 10. Danimarka


E njohur për ekonominë e saj moderne dhe politikat e ndershme shoqërore, Damimarka ka luajtur një rol shumë më të madh në politikat globale, se sa territori i saj.


9. Singapori
Singapori
Ky qytet i pasur "high tech", është i njohur për lidershipi e tij konservativ dhe politika strikte sociale.

8. Kanadaja
Kanadaja
Qyteti i dytë më i madh në botë pas Rusisë, rreth 90%e kanadezëve jetojnë pranë kufirit me SHBA-të. KOnsiderohet si ndër vendet më të këndshme për të jetuar mirë.

7. Zelanda e Re
Zelanda e Re
Një shtet i pasur që njihet për pejsazhet e tij spektakolare. Zelanda e Re është shumë e zhvilluar në turizëm, agrikulturë dhe manifakturë.

6. Gjermania
Gjermania
Industria më e zhvilluar e BE-së, Gjermania është e famshme për arritjet e saj teknologjike.

5. SHBA
best countries
Me një GDP sa 1/4 e Botës që luhatet fare pak që nga Lufta e Dytë Botërore, SHBA është ekonomia më e zhvilluar dhe ka fuqinë ushtarake më të fuqishme në botë.

4. Hollanda
best countries
Megjithëse është një shtet i vogël, Hollanda ka luajtur një rol të madh në rang ndërkombëtarë në aspektin politik dhe diplomatik.

3. Zvicra
best countries
 Më parë ka qenë një vend malorë që banohej nga malësorë, ndërsa tani Zvicra është një nga shtetet më të pasura në botë dhe karakterizohet nga standarde të jashtëzakonshme jetese.

2. Australia
best countries
Nlë ndër shtetet më të urbanizuara në botë, rreth 70% e popullsisë jeton në qytet.

1. Norvegjia
Norvegjia
NJë vend i bukur malorë, ku spikasin akullnajat dhe fjordet magjepsës, Norvegjia ka qenë vazhdimisht në krye të listës së shteteve me standardin më të lartë në botë.
Previous Post Next Post