10 Gabimet më të Rënda të Gjuhës së Trupit

1. Mungesa e kontaktit me sy
Kur nuk shikoni dikë në sy, kjo mund të sinjalizojë mungesë respekti.

2. Qëndrimet e gabuara trupore
Slouching
Qëndrimi i gabuar truporë u sinjalizon të tjerëve që ju mungon vetëbesimi dhe keni nivel të ulët energjishë.

3. Shtrëngimi i dobët i dorës
Shtrëngimi i dobët i dorës
Një shtrëngim dore që nuk është i qëndrueshëm, sinjalizon mungesë autoriteti. Ndërsa një shtrëngim shumë i fortë përçon sinjalin e agresivitetit të skajshëm.

4. Mbledhja e krahëve 
 Mbledhja e krahëve
Mbledhja e krahëve krijon një sens të të qenit të mbyllur dhe u tregon të tjerëve që nuk keni interes për ta ose nuk ju interesojnë mesazhet e tyre.

5. Vështrimi poshtë
Looking Down
Ndërsa shikoni poshtë ndërsa jeni duke bërë një prezantim, kjo bën që të humbë e gjithël fuqia prezantimit dhe bën të ndiheni të dobët. Në ndërveprimet e përditshme, ky gjest mund të bëjë të ndiheni të parehatshëm.

6. Kthimi i trupit në drejtim të ndryshëm nga bashkëbiseduesi
Kthimi i trupit në drejtim të ndryshëm nga bashkëbiseduesi
Distanca e madhe fizike, animi i trupit larg nga personi me të cilin po k0munikoni, tregon që jeni të shqrtësuar, të pabesueshëm apo të painteresuar rreth subjektit.

7. "Ngrënja" e thonjëve ose prekja e flokëve
Ngrënja" e thonjëve ose prekja e flokëve
Kjo mund të sinjalizojë energji të tepërt, gjë që sinjalizon parehati dhe mërzitje.

8. Invadimi i hapësirës së të tjerëve
Invading Others' Space
Kur i afroheni kolegut/koleges më shumë se 0.5 metra ose e trajtoni zyrën e tij/saj si të ishte e juaja, kjo sinjalizon mosrespekt dhe se nuk keni një kuptim të qartë të kufijve personal.

9. Kur i hidhni një sy orës
Kur i hidhni një sy orës
Kur i hidhni një vështrim orës, sado të shpejtë, ndërsa bashkëbisedoi, kjo sinjalizon mosinteresim dhe arrogancë.

10. Ngrysja e vetullave ose vrejtja
Ngrysja e vetullave ose vrejtja
Ngrysja e vetullave, shpesh në mënyrë të paqëllimtë ose të pandërgjegjshme, komunikon palumturi dhe mospajtim.
10 Gabimet më të Rënda të Gjuhës së Trupit 10 Gabimet më të Rënda të Gjuhës së Trupit Reviewed by Oculus News on 4/22/2015 02:59:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.