Shefja e Politikës së Jashtme të Europës: Kosova është shtet sovran


Shefja e politikës së jashtme të Bashkimit Evropian, Frederica Mogherini, gjatë vizitës së saj të parë në Kosovë të enjten, u tha studentëve se Kosova është shtet sovran, raporton Euobserver. "Dialogu [në mes të Kosovës dhe Serbisë] po bëhet në mes të dy palëve të barabarta. Dialogu ndodh midis dy shteteve sovrane".


Kjo deklaratë thyen tabunë e zyrtarëve evropianë në njohjen e shtetësisë së Kosovës, e cila nuk njihet nga pesë shtete të Bashkimit Evropian.
Previous Post Next Post