Jeta juaj dashurore, një histori që përsëritet? Kuptoni fuqinë e letrave të Dashurisë!Mos vallë, diçka çalon, duke pasur parasyshë që keni kaluar një marrëdhënje shqetësuese, ndërsa miqtë tuaj një martëse të gjatë e të suksesshme?

Mos ekziston ndonjë koincidencë e pabesueshme që, vështirësitë martesore që mamaja juaj ka kaluar, po i kaloni edhe ju?

Mos i keni premtuar vetes që nuk të lidheni me një person të alkoolizuar, dhe, nga ana tjetër, jeni lidhur me një person të "alkoolizuar nga puna", që punon ditë-e-natë, punon shumë dhe s'mendon shumë për gjërat e tjera të jetës?

Pra, çfarë po ndodh? A jemi të lirë të përcaktojmë marrëdhënjet tona? Apo fati ynë është shkruar që në lindje, si një tragjedi e lashtë?

Përgjigjja: pak nga të gjitha. Nëse marrëdhënjet tuaja romantike ndjekin një model të njëjtë që ju shqetëson, është koha që të mësoni vetem me fuqinë e shkrimeve të dashurisë.

Ja tre shembuj se si mund të përdoren shkrimet e dashurisë:

Shkrimi shpëtimtarë
Fillimi: Takova një mashkull të mrekullueshëm që po kalonte kohë të vështira. Më bëri të ndihem mirë, të jemë e aftë ta ndihmoj.
Mesi: Kështu që do të doja ta ndihmoja, nuk është aq e lehtë sa e mendoja. Duket sa ai ka shumë probleme.
Thelbi: Mos po e ndihmoj shumë këtë mashkull? Mos vallë ai po më përdor? Mos nuk kam tentuar ta ndihoj? Dua të jemë pranë tij, por kjo më duket si shumë shteruese. Nuk di çfarë të bëj.
Përfundime të mundhsme: Ose ajo do të vazhdojë të qëndrojë pranë tij e zhgënjyer dhe e irrituar, ose do t'i japë fund marrëdhënjes duke gjetur dikë tjetër për të shpëtuar.
Përfundime pozitive: Ajo ka nevojë të pushojë së ndihmuari atë, dhe ai duhet të marrë përgjegjësi për veten e tij.

Shkrimi i përrallës së magjishme
Fillimi: Kam gjetur shpirtin tim binjak. Ajo është e bukur, e dashur, partnerja ime perfekte.
Mesi: Po zbuloj diçka që nuk më pëlqen tek ajo. Po mundohem ta injoroj faktin se sa e papërgjegjshme dhe e çrregullt është për punët dhe detyrat e shtëpisë, kjo është me të vërtetë e mërzitshme.
Thelbi: E dua sërish por jam i zhgënjyer. Mos po kërkoj shumë prej saj? Mos jam më shumë seç duhet i dashuruar me të, saqë kam qenë i verbëruar të shoh gafat e saj? Jam konfuz.
Rezultate të mundshme: Ose ai do vazhdojë me të pavarësisht se ndihet i zhgënjyer, ose do fillojë të kërkojë tjetërkund për "shpirtin e tij binjak".
Rezultate pozitive: Jeta nuk është një përrallë. Çifti duhet të zhvillojë maturi duke u përballur me çështjet e të rriturve, përfshirë menaxhimin e parave, punën, detyrat e shtëpisë, dhe rritjen e fëmijëve.

Shkrimi i rolit të gjinisë
Fillimi: Po kërkoj një mashkull të fortë, që do kujdeset për mua. Më pëlqejnë rolet tradicionale gjinore. Funksionoi me prindërit e mi. Pse të mos funksionojë edhe me mua?
Mesi: Duket sikur po rritemi të veçuar. Ai është shumë i përfshirë në karierë, ndërsa unë jam totalisht e angazhuar me fëmijët dhe shtëpinë.
Thelbi: Ndihem si në grackë. Jam gjithë ditën me fëmijët, dhe kjo gjë po më çmend. Ai vjen shumë vonë në shtëpi, dhe kështu nuk kemi fare kohë të diskutojmë gjatë ditës.
Rezultate të mundshme: Nëse asgjë nuk ndryshon, partnerët do fillojnë të ndihen të huaj dhe të kërkojnë intimitet diku tjetër.
Rezultatet pozitive: Partnerët duhet t'i kushtojnë më shumë kohë dhe energji njëri-tjetrit dhe të përfshihen më tepër në jetën e njëri-tjetrit./pscychcentral/
Previous Post Next Post