6 ilustrime Shqetësuese që tregojnë Anomalitë e shoqërisë së sotme (+16)

 Fotot që do shihni në vijim mund të jenë shqetësuese, por në fakt prezantojnë me saktësi se çfarë po ndodh ekzaktësisht në shoqërinë tonë moderne. Ndonjëherë, e vërteta nuk është shumë e këndshme për t'u parë, por është shumë e rëndësishme të dimë se çfarë po shkon mbrapsht në shoqërinë tonë, në mënyrë që të shpresojmë për ta ndrequr në të ardhmen.

1. Paraja është e mirë
Paraja është e mirë
Pak rëndësi ka nëse e pranojmë apo jo, jemi skllevër të parasë. Nuk punojmë për rritje ekonomike. Punojmë për të paguar borxhet dhe thjeshtë për të qëndruar në jetë, që ekzaktësisht, do të thotë se jemi skllevër të sistemit.

Paraja përmban fuqi më shumë se gjithçka në botë, dhe kontrollon çdo veprim dhe zgjedhje tonën.

2. "Helmi" që shitet si i shëndetshëm
 "Helmi" që shitet si i shëndetshëm
Bizneset e shesin helmin si të ketë vlera ushqimore, dhe më pas na shpërlajnë trurin me propaganda reklamuese për të na bërë që ta konsumojmë.

3. Feja kundër varfërisë
Feja kundër varfërisë
Në fakt kjo foto flet sa mijëra fjalë dhe nuk ka nevojë për koment.

4. Meshkujt, skllevër të hormoneve të tyre
Meshkujt, skllevër të hormoneve të tyre
Në fakt meshkujt ndikohen konsiderueshëm nga hormonet e tyre. Dhe për shkak të këtij fenomeni, seksi përdoret për të influencuar sjelljen e meshkujve kudo ku ata shohin. Thjeshtë, tregti seksi. Është shumë fitimprurëse në ato shoqëri ku meshkujt janë rritur me mendësinë e seksualizimit të femrave, si ajo shqiptare. Mjafton vetëm të shkosh në një shtëpi botuese, redaksi, biznes të çfarëdolloji, në universitetet private, në kazino etj, dhe e kupton fare lehtë se çfarë u shesin në të vërtetë këto biznese, kryesisht meshkujve.

5. K***t e kamerave dhe rrjeteve sociale 

Shumica e njerëzve të sotëm shpenzojnë shumë kohë në internet dhe rrjete sociale, por aty përballen me një sërë "tërheqës anonim vëmëndjeje", por edhe femra që i bljnë vetes lloj-lloj fotosh për të tërhequr vëmendjen. Synohet e njëjta llogjikë me foton e mëparshme.

Derisa jetojmë në trupa që udhëhiqen nga hormone kafshërore, joshja seksuale duket mënyra më e mirë për të tërhequr vëmendjen në rrjetet sociale.

6. Fama të metamorfizon në një reklamë që ecën
Çdo kampion bote, musikant, aktor apo njeri i famshëm, duhet të bëjë marrëveshje sa majtas-djathtas. Si shpërblim, ky person e kthen veten në një reklamë që lëviz, duke pranuar sasira të mëdha parashë edhe nga ato biznese që nuk është dakord për produktet që ato promovojnë. Nëse i kushtoni vëmendje videove muzikore, është e vështirë të mos kuptoni se kush ishte sponsori. Ky është një shembull klasik i shitjes së shpirtit tek djalli: Humje e individualitetit dhe autenticitetit për një çek./spiritscience/ 
Previous Post Next Post