Çdo Kancer kurohet në vetëm pak javë, thotë Dr. Leonard Coldwell

  Sëmundjet dhe shëndeti i trupit të njeriut varet nga ekujlibri biologjik dhe fizikokimik me anë të rolit të rëndësishëm rregullues të të gjitha funksioneve trupore.

Këto funksione janë të matshme dhe mund t'i japin trupit të njeriut një "sinjal" që tregon se ka hyrë në një gjendje të sëmurë, që vihet re kur trupi shkon drejt aciditetit.

Suksesi i çdo trajtimi do jetë më i madh nëse trupi ndihmon në çlirimin e acideve, që përfshin ndryshimin e sjelljes dhe marrjen e atyre llojeve të ushqimeve që ndihmojnë në rritjen e alkalinës së nevojshme të trupit.

pH

Ekujlibri i ecideve dhe bazave të trupit janë shumë të rëndësishme për shëndetin e njeriut. Nuk ekziston ndonjë trup njeriu apo qelizë në trupin e njeriut që mund të shkatërrohen plotësisht për shkak të rritjes së aciditetit.

Sidoqoftë, ekziston një mekanizëm vetërregullues në trupin e njeriut, që orvatet të mbajë një përqendrim konstant të aciditetit në gjak në nivelin 7.4 të pH-së. Gjithsesi, stili i jetesës dhe ushqimi i keq mund të rrisë aciditetin. Pra në këtë rast acidi i tepërt i akumuluar në disa vende të trupit gjeneron disa shtresa që shkaktojnë dhimbje, të cilat njihen si kripëra akumulative.

Këto janë shenja të qarta të dëmtimit kronik dhe shkaku i shumë problemeve shëndetësore. Sipas studiuesve, sasia e shumtë e alkalinës në trup ndalon formimin dhe zhvillimin e CRA-së. Studimet tregojnë që kanceri nuk mund të zhvillohet në një ambjent alkalin, si në rastin e një ambjenti acid, kështu që pH-ja e gjakut duhet të jetë e lartë - që të mos zhvillohet.

Niveli 7.0 i pH-së konsiderohet si neutral, dhe trupi i njeriut është pak alkanil. Për njerëzit e shëndetshëm, niveli për të shmangur gjendjen e sëmundjes, duhet të jetë 75% "alkanilnë me ushqime" dhe 25% acide përgjatë ditës.

Prandaj është shumë e rëndësishme të kemi njohuri për ushqimet që konsumojmë dhe se ndryshimi i dietës, ndihmon trupin e njeriut të rikuperojë ekujlibrin e acidit alkalin.

Çfarë e shkakton acidifikimin-aciditetin?
- Të ushqyerit e tepërt
- Ekspozimi ndaj rrezatimit të lartë
- Shirat acid që shpërbëjnë mineralet në shtresat e ulëta të dheut që ushqejnë bimët nga derivon ushqimi që konsumojmë
- Pirja e tepër e pijeve me gaz
- Alkooli dhe duhanpirja
- Ushtrimet e pakta fizike, stresi
- Faktorët e jashtëm që çojnë në çmineralizimin e trupit, temperaturat e larta dhe djersitja e shumtë
- Marrja e drogërave, kryesisht salicylates, të cilat janë pjesë integrale e anestezisë dhe tabletave

Faktori më i rëndësishëm që çon organizmin në acidifikim:
- Dieta e gabuar, gëlltitja e shpejtë me sasi të shumtë ajri
- Shqetësimet e barkut, fryerjet dhe gazërat
- Problemet kronike me veshkat
- Problemet me diabetin
- Infeksionet
- Mungesa konstante e oksigjenit normal
- Sistemi i pabalancuar kardiovaskularë

Problemet e mungesës së acidit-alkalin mund të shkaktojnë:
- Probleme me sistemin vetërregullues - reumatizmat, dhimbjet e shpinës etj
- Migrena dhe dhimjet e kokës
- Depresioni dhe nervozizmi i shpeshtë
- Kariet, periodontitis
- Mosdurimi i dhimbjeve të pakta
- Sëmundjet e zemrës dhe probleme me sistemin rregullator, aritmi zemre
- Reduktim i qëndresës dhe ngurtësisë së muskujve
- Lodhje kronike, mungesë energjie

Nëse aciditeti i trupit të njeriut mund të stabilizohet, çfarë mund të bëhet? 
Aciditeti duhet neutralizuar. Trupi reagon në mbiprodhimin e aciditetit në të ftohtë, dhe tek gratë gjatë ciklit menstrual.

Sheqeri e konsumon kalciumin gjatë dekompozimit, kështu që njerëzit që hanë shumë ëmbëlsira kanë mungesë të kalcioumit. Mbingarkesa me aciditeti neutralizon mineralet e trupit, si kalciumin, megneziumin, patasiumin, hekurin, zinkun etj.

Roli i rëndësishëm i kalciumit qëndron tek kockat dhe dhëmbët, si rezervat më të mëdha të mineraleve. Kështu që për problemet e karies së dhëmbëve, mund të fajësojmë teprinë e acideve dhe mungesën e alkaleve.

Sistemi tretës është një sistem kompleks, me një sërë reaksionesh kimike që luajnë role të rëndësive të ndryshme. Acidi vjen në trup për shkak të ushqimit, por disa acide prodhohen nga mëlçia, pankrasi dhe stomaku.

Për një trejtje të mirë, për eliminimin e substancave të dëmshme pa fermentim dhe fryerje, stomaku dhe përmajtjet në zorrë duhet të kenë një ekujlibër të pH-së.

Zgjidhja është e thjeshtë: duhet të reduktojmë përdorimin e ushqimeve acide dhe duhet të konsumojmë më shumë acide alkaline, të cilat janë të mira për sistemin tretës, që janë gjithashtu të mira për përdorim të përditshëm të ujit alkalin të gjeneruar nga jonizimi.

Analizat laboratorike të mostolerimit të ushqimeve do të jenë një hap i rëndësishëm përpara për të zhvilluar ekujlibrin e PH-së dhe mirëqenien e organizmit. Nëse shmangim çdo gjë që shqetëson ekujlibrin tonë enzimatik të ushqimit, dhe rrisim nivelin e pirjes së ujit, angazhohemi në aktivitete fizike, mësojmë të marrim frymë (meditimi), kemi bërë mjaftueshëm për trupin tonë që të jetë në rregull.

Me anë të kësaj qasjeve, do të mbajmë në nivele të larta energjitë tona, do kemi më pak probleme, do jemi të freskët, dhe stresi do të jetë një koncept i huaj për ne.
Previous Post Next Post