"Rimishërimi" i 14 VIP-ave Botërorë dhe të ngjashmit e tyre

 Rimishërimi është një doktrinë e vjetër që thekson se ne (njerëzit), do vazhdojmë rimishërimin në një trup të ri derisa të arrijmë ndriçimin e mendjes dhe të mos jetë më e nevojshme të mësojmë më shumë këtu (mbi tokë). 

Nëse jetët tona ndërpriten para kohe, apo nuk mundemi të arrijmë atë gjë për të cilën kemi ardhur mbi tokë, do shkojmë sërish mbrapsht, derisa ta bëjmë mirë.

Është e rëndësishme për t'u theksuar se njerëzit nuk besojnë tek rimishërimi vetëm për shkak se tingëllon joshës apo për shkak të ngjshmërive të fytyrës mes njerëzve të kohëve të ndryshme. Disa njerëz mund të besojnë tek rimishërimi duke u bazuar në fe, të tjerë për shkak të të dhënave të shumta që ekzistojnë dhe shpjegojnë se përse mishërimi është i vërtetë. Ekzistojnë disa analiza të bëra nga shkencëtarë me qëllim për të vërtetuar pretendimet e fëmijëve, kur flasin për njerëzit e "jetës së kaluar" të tyre.

Fëmijët mund të bëjnë deklarata të sakta për njerëzit për të cilët flasin, duke listuar marrëdhënjet ndërpersonale që kanë pasur me njerëz të caktuar, madje duke i listuar nga emri. Ata tregojnë trajtat e karakterit dhe detaje të caktuara rreth njerëzve që kujtojnë, dhe jetët që ata kanë jetuar. Gjithashtu fëmijët vuajnë nga fobitë dhe shenjat e lindjes, të cilat mund të përkojnë me traumat e jetës së kaluar. Në vijim po paraqesim një intervistë të ABC news (në anglisht) të bërë me një djalë, i cili pretendon se në jetën e shkuar ka qenë një pilot sulmues, dhe 14 VIP-a botërorë me të ngjashmit e tyre:


Christina Aguilera dhe fituesja e "Academy Award", Ginger Rogers
Jennifier Lawerence dhe aktorja egjiptjane Zubaida Tharwat
Jennifier Lawerence dhe aktorja egjiptjane Zubaida Tharwat

Alec Baldwin dhe Presidenti Millard Fillmore
Alec Baldwin dhe Presidenti Millard Fillmore

Jimmy Fallon dhe Mahir Cayan
Jimmy Fallon dhe Mahir Cayan

Bruce Willis dhe Gjenerali i Luftës së Dytë Botërore Douglas MacArthur
Bruce Willis dhe Gjenerali i Luftës së Dytë Botërore Douglas MacArthur

Sylvester Stallone dhe Papa Gregory IX
Sylvester Stallone dhe Papa Gregory IX


Leonardo DiCaprio dhe Judy Zipper
Leonardo DiCaprio dhe Judy Zipper

Mark Zuckerberg dhe Filipi V, mbret i Spanjës
Mark Zuckerberg dhe Filipi V, mbret i Spanjës
Eddie Murphy

Tilda Swinton dhe David Bowie
Tilda Swinton dhe David Bowie

Brad Pitt dhe Herman Rorschach
Brad Pitt dhe Herman Rorschach

Mbretëresha Latifah dhe Zora Neale Hurston
Mbretëresha Latifah dhe Zora Neale Hurston

Maggie Gyllenhaal dhe Rose Wilder Lane
Maggie Gyllenhaal dhe Rose Wilder Lane
Conan O’Brien dhe Marshalli Henry Twitchell

Previous Post Next Post