Arrihet një marrëveshje për klimën

Anëtarët e Kombeve të Bashkuara kanë arritur një marrëveshje për atë se si shtetet duhet të trajtojnë ndryshimin e klimës.

Delegatët kanë miratuar një dokument, i cili përcakton kushtet për një marrëveshje të përhershme, për reduktimin e gazrave që shkaktojnë ndryshimet klimatike.

Marrëveshja globale pritet të miratohet në samitin e vitit të ardhshëm në Paris.


Bisedimet janë zhvilluar për më shumë se dy javë në Lima të Perusë.

Ato kanë qenë të vështira për shkak të ndarjeve midis vendeve të pasura dhe të varfra, në lidhje me hapat që duhen ndërmarrë për trajtimin e ngrohjes globale.

Raportet shkencore thonë se rritja e niveleve të detit dhe vala e ngrohjes janë duke shkaktuar përmbytje në disa zona dhe thatësira në të tjera.
Previous Post Next Post