(Video) "Ajzberginistët" - duke u ngjitur në malet prej akulli
Klemen Premri dhe Aljaz Anderle, dy profesionistë të apasionuar të ngjitjes mbi ajzbergë eksplorojnë ujërat arktike të Groinlandës, për të gjetur ajsbergë mbi të cilat mund të ngjiten.

Ajzbergët janë tepër të brishtë dhe të paqëndrueshëm, janë në lëvizje të vazhdueshme për shkak të rrymave dhe dallgëve që nuk reshtin, dhe dendësia e akullit ku ngulen mjetet që ndihmojnë në ngjitje shpesh bëhet e paparashikueshme, gjë që e bën ngjitjen mbi ajzberg një sport tepër të rrezikshëm. Për më tepër ndiqni këtë video drithëruese, ku rreziku i rrëzimit  në ujërat nën zero të profesionistëve Klemen dhe Aljaz është prezent në çdo moment.
Previous Post Next Post