SHBA i kërkon Greqisë të arrestojë xhihadistët në këtë vend

SHBA i kërkon Greqisë të arrestojë xhihadistët në këtë vend
Zëdhënësi i shtypit në qeverinë Greke ka konfirmuar përmes një njoftimi për shtyp që qeveria e SHBA-së ka kërkuar nga qeveria greke arrestimin e disa luftëtarëve xhiahadist që ndodhen në këtë shtet.

"Sigurisht që e kemi shprehur shumë qartë shqetësimin tonë përsa i përket luftëtarëve që shkojnë në Siri dhe Irak. Kjo nuk është një çështje vetëm e Greqisë. Ne dimë që nga 15 000 luftëtarë, të paktën 2 000 prej tyre, janë nga trevat tona këtu në Ballkan. Do ta shqyrtoj më me kujdes këtë kërkesë në mënyrë që të shohim se çfarë mund të bëjmë," tha Psaki gjatë një deklarate për shtyp, raportojnë mediat greke.
Previous Post Next Post