Rumani, 5-ish ministra akuzohen për korrupsion

Rumani, 5-ish ministra akuzohen për korrupsion
 Ministria e Drejtësisë e Rumanisë ka kërkuar heqjen e imunitetit për 5 ish-ministra, të cilt dyshohet se janë përfshirë në korrupsion.

Autoriteti kombëtarë antikorrupsion i rumanisë ka shpallur listën e ish-ministrave, ku përfshihen ai i Teknologjisë dhe Informacionit, dy ish-ministra të Arsimit, një ish-ministër i Financave dhe një ish-ministër i Ekonomisë.

Ish-ministrat janë akuzuar se kanë marrë rryshfet në lidhje me dhënjen e tenderave në kuadër të një programi që kishte të bënte me dhënjen e kompjuterave në Arsim.

Programi kushtoi 200 milion dollarë, i cili u aprovua nga qeveria e ish-kryeministrit Adrian Nastase në vitin 2001, raporton rumunja "Actualitatea.
Previous Post Next Post