Dëmtohet nga sulmet me gurë ambasada shqiptare në Podgoricë

Ajo qe bie ne sy dhe, serish eshte e konfirmuar ne rruge zyrtare, eshte se nuk ka patur prani te forcave malazeze te rendit.

Ministri i Jashtem Ditmir Bushati ka komunikuar me homologun e tij malazez, i cili e ka siguruar se do ta ndjeke çeshtjen. Gjate bisedes telefonike mes dy ministrave te jashtem, shefi i diplomacise malazeze i tha zotit Bushati se Ministria e Brendshme e Malit te Zi do te hape nje hetim per te zbuluar autoret e kesaj ngjarjeje.


Incidente të ngjashme kundër ambasadës shqiptare pati dhe në vitin 2011 dhe 2013.

Besohet se ky incident vjen pas ngjarjeve te dhunshme ne stadiumin e Beogradit, ku skuadra e Shqiperise u sulmua ne menyre barbare nga tifoze ekstremiste serbe, veprimet e te cileve u justifikuan nga autoritetet e Beogradit.
Previous Post Next Post