Sergei Lavrov: Hyrja e Ballkanit në NATO është provokim


Sergei Lavrov: Hyrja e Ballkanit në NATO është provokim


Zgjerimi i NATO-s me ish-republikat e Jugosllavisë është politikë e papërgjegjshme dhe Moska e sheh atë si provokim, ka thënë ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov.

“Sa i përket zgjerimit të NATO-s, ai është gabim, madje edhe provokim në një kuptim të caktuar. Është politikë e papërgjegjshme, e cila dëmton angazhimin për të ndërtuar një sistem të sigurisë së barabartë dhe të përbashkët në Evropë”, ka thënë Lavrov, transmeton Shërbimi i Ballkanit i Radios Evropa e Lirë.

Ai po ashtu ka thënë se vendet anëtare të NATO-s kanë injoruar premtimet se zgjerimi i aleancës do të jetë i kufizuar./rel/.
Previous Post Next Post