Studimi, rigoni dhe rozmarina mund të luftojnë diabetin


as.jpg

Të gatuarit me rigon dhe rozmarinë mund t'i ndihmojë së tepërmi diabetikët, sipas një studimi, i cili zbuloi që barnat me përbërës të dobishëm funksionojnë njësoj si antibiotikët.

Ky zbulim, i publikuar nga revista American Chemical Society of Agricultural and Food Chemistry, bazohet në studime laboratorike të barnave me qëllim për të ndërhyrë tek enzimat që lidhen me diabetin, që aktulisht luftohet me ilaçe diabeti.

Studimi gjeti që barnat e gjelbërta përmbajnë polifenol dhe flavonoide, të cilat mund të krahasohen me ilaçet që marrin diabetikët, dhe mund të bllokojnë enzimat kritike.
Barnat që funksionojnë më efektivisht janë rigoni i zakonshëm, ai meksikan dhe rozmarina. Gjithsesi, studiuesit thonë që nevojiten më shumë studime për të kuptuar rolin e përbërësve që reduktojnë riskun e diabetit tip 2, përpara se ti rekomandojnë si një kurë alternative për diabetikët.
Previous Post Next Post