Mamatë Duhanpirëse mund të Modifikojnë Kimikisht Gjenet e Foshnjeve të Tyre

a.jpg
Femrat shtatzënë që pijnë duhan jo vetëm që dëmtojnë shëndetin e tyre por mund të dëmtojnë edhe ADN-në e fëmijëve, thekson një studim i ri. Gjetjet shpjegojnë se përse fëmija i duhanpirëses vazhdon të vuaj komplikacione në shëndet më vonë në jetë.

Fëmijët e duhanpirëseve priren të jenë më të shkurtër, kanë mushkëri të dobta dhe kanë një nivel të lartë të defekteve të vdekes foshnjore. Madje edhe të rritur, këta individë shfaqin probleme shëndetësore.

"Ne keni një kuptim të limituar të mekanizmave biologjik të këtyre efekteve," i shkruajnë një emal Science epidemiologja foshnjore Christina Markunas dhe Allen Wilcox, i Institutit Kombëtarë të Shkencave Shëndetësore dhe Ambjentit, California, SHBA.


Disa nxitës ambjental si stresi dhe dieta, mundet gjithashtu të modifikojnë kimikisht ADN-në, duke bërë që disa gjene të mos funksionojnë dhe të tjera të funksionojnë, thekson studimi. - Oculus News
Previous Post Next Post