Studimi, vitamina D mund të luftojë kancerin e gjirit


o-BREAST-CANCER-PREVENTION-facebook.jpg
Studiuesit e universitetit
të San Diego-s në shtetin e California-s
në SHBA, 
kanë zbuluar se pacientët
që kanë nivel të lartë të
vitaminës D në gjakun
e tyre, kanë më shumë
mundësi që ta mposhtin
kancerin e gjirit.

Shkencëtarët besojnë
se vitamina D shndërrohet në një proteinë 
që parandalon ndarjen e qelizave të këqia.

Në fakt shumë njerëz
nuk marrin mjaftueshëm
vitaminë D.

Gjithsesi, nevojiten më
shumë eksperimente
klinike, theksojnë shkencetarët, dhe njëkohësisht insistojnë që doktorët ta përdorin patjetër 
vitaminën D në kurat që i japin pacientëve.

Vitamina D gjenden me shumicë në vajin e peshkut dhe përgjithësisht tek peshqit e detit,
havjari përmban sasira të mëdha të vitaminës D, tek guackat e detit, produktet e sojës,
kërpudhat, bylmetërat, vezët dhe më pak tek drithërat.
Previous Post Next Post