Studimi, vitamina D mund të luftojë kancerin e gjirit


o-BREAST-CANCER-PREVENTION-facebook.jpg
Studiuesit e universitetit të San Diego-s në shtetin e California-s në SHBA, kanë zbuluar se pacientët që kanë nivel të lartë të vitaminës D në gjakun e tyre, kanë më shumë mundësi që ta mposhtin kancerin e gjirit.

Shkencëtarët besojnë se vitamina D shndërrohet në një proteinë që parandalon ndarjen e qelizave të këqia.

Në fakt shumë njerëz nuk marrin mjaftueshëm vitaminë D.

Gjithsesi, nevojiten më shumë eksperimente klinike, theksojnë shkencetarët, dhe njëkohësisht insistojnë që doktorët ta përdorin patjetër vitaminën D në kurat që i japin pacientëve.

Vitamina D gjenden me shumicë në vajin e peshkut dhe përgjithësisht tek peshqit e detit, havjari përmban sasira të mëdha të vitaminës D, tek guackat e detit, produktet e sojës, kërpudhat, bylmetërat, vezët dhe më pak tek drithërat.
Previous Post Next Post