Studimi, baballarët gej që adaptojnë fëmijë mendojnë njëkohësisht si nënë dhe baba

sdssds.jpg
Baballarët gei që adoptojnë fëmijë, mendojnë njëkohësisht si nënë dhe baba, tregojnë studimet e fundit.


Një studim i fundit vëzhgoi ndryshimet në trurin e gejve kur rrisnin fëmijë.


Shumë agjenci amerikane që merren me adoptimin e fëmijëve nuk punojnë me gejt dhe lezbiket, dhe disa prej këtyre të fundit thonë që kjo i pengon ata që të adoptojnë fëmijë.

Studimi i fundit, publikuar nga Proceedings of National Academy of Sciences, u bë në Izrael, dhe u ndërtua mbi punën e neuropsikologut Ruth Felman dhe kolegëve të tij, të cilët treguan që truri i nënave të reja bëhej hiperaktiv kur fëmijët e tyre qanin apo nuk u ndjenin mirë. E njëjta gjë ndodh edhe me baballarët gej që rrisin fëmijë, tregon studimi duke u bazuar në skanimin e trurit të gejve.

"Të dhënat tona tregojnë që në baballarët gej, linjat e komunikimit të trurit të gejve midis strukturës emocionale dhe konjitive u rritnin gjatë perjudhës së rritjes së fëmijës. Ndërsa për baballarët heteroseksual nuk ndodh një gjë e tillë." thotë Felman.
Studimi, baballarët gej që adaptojnë fëmijë mendojnë njëkohësisht si nënë dhe baba Studimi, baballarët gej që adaptojnë fëmijë mendojnë njëkohësisht si nënë dhe baba Reviewed by Oculusnews Albania on 5/27/2014 09:43:00 AM Rating: 5
Powered by Blogger.