Dashuria

love-is-you-love-30949107-960-854.jpg

Mbaje dashurinë në zemrën tënde. Një jetë pa të është si një kopësht pa diell, ku lulet janë të vdekura (Oscar Wilde.

1. Ata që nuk e tregojnë dashurinë, nuk ndjejnë dashuri.
-William Shakespeare

2. Nëse çiftet në martesë do të bënin gjysmën e përpjekjeve që bëjnë kur i vinë njëri-tjetrit rrotull kur njihen, do të habiteshin sa mirë do të shkonin punët.
-Billy Graham

3. Ai që nuk është xheloz, nuk është i dashuruar.
-Saint Augustine

4. Martesat bëhen në qiell. Po kështu edhe stuhitë dhe tufanet.
-Anonim

5. Qëllimi në martesë nuk është të mendosh njësoj me partnerin, por të mendosh bashkë me të.
-Robert C. Dodds

6. Të të kem dhe të të mbaj, në të mirë e në të keq, në pasuri dhe varfëri, në sëmundje dhe në shëndet, të të dua dhe të të gëzoj, derisa vdekja të na ndajë.
– Premtimi i martesës

7. Perëndia ka vendosur tipin e martesës kudo në krijim. Çdo krijesë kërkon përsosmërinë e saj tek dikush tjetër. Vetë qiejt dhe toka e portretizojnë më mirë.
– Martin Luther

8. Kur shihni një çift që ecën në rrugë, ai që është disa hapa para është bashkëshorti që është çmendur.
– Helen Rowland

9. “Prandaj njeriu do të lërë babanë e vet dhe nënën e vet dhe do të bashkohet me gruan e vet, dhe të dy do të bëhen një mish i vetëm. Dhe kështu ata nuk janë më dy, por një mish i vetëm; prandaj atë që Perëndia ka bashkuar, njeriu të mos e ndajë”.
– Efesianët 5:31, Matthew 19:6

10. Gjithmonë dalim shëtitje dorë për dore, nëse unë ia lëshoj, ajo shkon për pazar.
– Henry Youngman

11. Po të flisja gjuhët e njerëzve dhe të engjëjve, dhe të mos kisha dashuri, do të bëhesha si një bronz që kumbon ose si cimbali që tingëllon.
Edhe sikur të kisha dhuntinë e profecisë, edhe të dija të gjitha misteret dhe mbarë shkencën dhe të kisha gjithë besimin sa të luaja nga vendi malet, por të mos kisha dashuri, nuk jam asgjë.
Edhe sikur të ndaja gjithë pasuritë e mia për të ushqyer të varfrit dhe ta jepja trupin tim që të digjej, e të mos kisha dashuri, nuk do të më vlente asgjë!
Dashuria është e durueshme; plot mirësi; dashuria nuk ka smirë, nuk vë në dukje, nuk krekoset, nuk sillet në mënyrë të pahijshme, nuk kërkon të sajat, nuk pezmatohet, nuk dyshon për keq; nuk gëzohet për padrejtësinë, por gëzohet me të vërtetën, i duron të gjitha, i beson të gjitha, i shpreson të gjitha, mban çdo gjë.
Dashuria nuk ligështohet kurrë.
– 1 Korintasit 13

12. Dy vlejnë më mirë se një i vetëm, sepse kanë një shpërblim të mirë për mundin e tyre.
– Predikuesi 4:9

13.  Më e rëndësishmja në një martesë është që të dy të kenë besim në Perëndi dhe Jezu Krisht! Kur keni besim, gjithçka është e mundur!

14. Prapa çdo burri të madh fshihet një grua e vogël që e ndihmon. Burri mund të jetë kreu, por gruaja shpesh është qafa që e kthen.

15. Martesë është të marrësh dhe të japësh. Më mirë t’ia japësh ti, se ajo do ta marri gjithsesi.
– Joey Adams

16. Kujtoni atë tipin që e pyeti gruan: “Si është e mundur që Perëndia të bëri kaq të bukur, por kaq budallaqe?”. Ajo i përgjigjet: “Jam e bukur që ti të më martoje, dhe budallaqe që të martohesha me ty”!

17. Mami dhe babi ishin një çift fëmijësh kur u martuan. Ai ishte tetëmbëdhjetë, ajo ishte gjashtëmbëdhjetë, unë isha tre.
– Billie Holiday

18. Burri më tha se kishte nevojë për më shumë hapësirë. Prandaj unë e lashë jashtë.
– Roseanne Barr

19. Në biznesin e ndërtimit thonë: Dy burra mund të bëjnë trefishin e punës së një burri të vetëm. Parimi i Perëndisë është se dy persona mund të bëjnë dhjetëfishin e punës të një të vetmi. “Një person i vetëm mund të ndjekë një mijë e dyqind veta dhe dy persona bëjnë të iknin dhjetë mijë veta” (Ligji i Përtërirë 32:30).

20. Dashuria është e verbër, ndërsa martesa të kthen sytë.
– Agatha Kristi

21. Këshilla ime është që të martoheni; nëse gjeni një grua të mirë, atëherë jeni të lumtur, nëse jo, atëherë do të bëheni filozof.
– Sokrati

22. Pa komunikim të mirë me Zotin, nuk mund të ketë komunikim të mirë me njerëzit.

23. Para martese një burrë deklaron se do të japë jetën t’ju shërbejë; pas martese, ai nuk do të ulë as gazetën për të folur me ju.
– Helen Rowland

24. Nëse doni të mësoni diçka për altruizmin, përulësinë dhe përgjegjësinë, mjafton të martoheni!

25. Kur një burrë hap derën e makinës për gruan e tij, të jini të sigurt, ose ka makinën e re ose gruan.
– Bernard Shaw

26. Mënyra më e mirë për ta mbajtur mend ditëlindjen e gruas, është ta harroni një herë.
– H.V. Prochnow

27. Prapa çdo burri të madh ndodhet një grua e madhe. Gruaja ose e ndërton, ose e shkatërron burrin.

28. Nëse doni ta lini partnerin sepse ka diçka tek ai që nuk ju pëlqen, atëherë do të lini çdo person me të cilin lidheni, sepse të gjithë njerëzit kanë diçka që nuk pëlqejmë.

29. Ndër të gjitha kurat shtëpiake, gruaja e mirë është më e mira.

30. Bëjini komplimente asaj! Thuajini sa e bukur është dhe ajo do të jetë e bukur! Thuajini sa e mrekullueshme është dhe ajo do të jetë e mrekullueshme!

31. Kam mësuar se vetëm dy gjëra janë të nevojshme për ta mbajtur gruan të lumtur. Së pari, lëreni të kuptojë se do të dalë e saja. Së dyti, lëreni t’i dalë e saja.
– Lyndon B. Johnson

32. Nuk ka rëndësi se sa e rregullt është një grua nga natyra, është gabim për të kur e vendos gjithmonë burrin në vendin e tij.

33. Kura e vetme për një dashuri të humbur, është një dashuri e re.

34. Ekzistojnë dy periudha në jetën e një burri kur ai nuk i kupton gratë, para martese dhe pas martese.

35. Një martesë është një dëshmi, ashtu si pagëzimi. Rrethi i unazës është simboli i vërtetësisë së përjetshme dhe ari është simbol i vlerës që zgjat.

36. Martesa është marrëdhënia më e ngushtë, më përulëse dhe më vetë-sakrifikuese mes qenieve njerëzore.

37. Është e vështirë të duash dikë që nuk respekton apo ta admirosh për diçka.

38. Thojini “Të dua” një qind herë në ditë!

39. Fjala “angazhim” ka dy kuptime: është luftë në betejë dhe dorëzim në martesë.

40. Një prej mistereve të jetës është si djali që nuk ishte aq i mirë sa të martohej me të bijën e dikujt, mund të jetë babai i nipërve dhe mbesave më të zgjuar në botë.

41. Martesa është marrëdhënie seksuale, ose ndryshe ju mund të qëndronit si miq të mirë.

42. Një grua shqetësohet për të ardhmen derisa gjen një burrë, ndërsa një burrë kurrë nuk shqetësohet për të ardhmen derisa gjen një grua.

43. Suksesi në martesë është më shumë se të gjesh personin e duhur. Do të thotë të jesh personi i duhur!

44. Njerëzit nuk do të divorcoheshin për arsye të parëndësishme nëse nuk do të martoheshin për arsye të parëndësishme.

45. Një nëne i duhet njëzet vite ta bëjë djalin burrë, dhe një tjetër grua shpesh e bën atë budalla për njëzet minuta.

46. Telashi në martesë shpesh nis kur burri është kaq i zënë të fitojë kripën sa harron mjaltin e tij.

47. Çdo burrë ka nevojë për një grua: Qeveria nuk e ka fajin për të gjitha gjërat që shkojnë gabim.

48. Mos e gjykoni gruan shumë për dobësitë e saj. Nëse nuk do t’i kishte, atëherë nuk do t’ju kishte martuar ju.

49. Jam një zonjë shtëpie e vërtetë. Sa herë që lë një burrë i mbaj shtëpinë.
– Zsa Zsa Gabor

50. Martesa: Besimi është fillimi i saj, gëzimi është pjesë e saj dhe dashuria është zemra e saj.

51. Në shumicën e rasteve do t’i këshilloja prindërit me fëmijë të mos e prishnin martesën dhe të mbijetonin pa u ndarë për hir të prindërve.

52. Disa gra lodhen kaq shumë t’i bëjnë burrat të mirë, sa kurrë nuk ia dalin të bëhen gra të mira.

53. Bëjini sytë katër para martese dhe mbajini gjysmë të mbyllur më pas.

54. Martesa është një institucion që mbahet së bashku nga tre libra – libri i mirë, libri i gatimit dhe libri i çeqeve.

55. Në kohën që ai pëshpërit “Jemi bërë për njëri-tjetrin”, ajo tashmë ka planifikuar ndryshime.

56. Shpesh kur ajo thotë “jo”, ata jetojnë përgjithmonë të lumtur e të gëzuar.

57. Suksesi i madh i një martese të suksesshme, është t’i trajtosh të gjitha shkatërrimet si incidente dhe asnjë prej incidenteve si shkatërrime.

58. Kurrë nuk e kuptoni sa shumë ndryshon zëri i një personi derisa gruaja ndalet së bërtituri dhe i përgjigjet telefonit.

59. Martesa është marrëdhënia njerëzore më e kënaqshme, më forcuese dhe më e gjatë në këtë Tokë.

60. Vizioni në darkë shpesh është panoramë në mëngjes.

61. Kam vite që nuk i flas gruas, nuk kam dashur ta ndërpres.
– Rodney Dangerfield

62. Nëse nuk mund të shkoni mirë me partnerin/en nën çdo rrethanë, si mund ta dini se do të shkoni mirë me dikë tjetër nën ndonjë rrethanë tjetër?

63. Njerëzit që nuk shkojnë mirë me partnerin/en e momentit, zakonisht nuk mund të shkojnë mirë me asnjë partner/e.

64. Adami kishte të tërë Botën për veten dhe Perëndinë në Kopshtin e Edenit, megjithatë nuk ishte i kënaqur derisa gjeti gruan. Vetëm gjiri i një gruaje e përmbush një burrë.

65. Shpesh bashkëshorti/bashkëshortja mërzitet dhe kërkon pak variacion apo ndryshim, por ky nuk është justifikim i mjaftueshëm për të prishur një martesë. Më mirë të marrin pushime!

66. Një grua ka nevojë që dashuria të shprehet me përkujdesje, madje më shumë se marrëdhënie fizike.

67. Bari në anën tjetër të gardhin duket gjithmonë më i gjelbër, por zakonisht vetëm për shkak të paarritshmërisë.

68. Partneri ideal nuk ekziston, përndryshe nuk do të ishte njeri.

69. Nëse dikush do të qëndronte për t’ju duruar, ndoshta do të bënit mirë të mësonit si t’i duronit edhe ju dhe të jini falënderues që ekziston dikush që do të jetojë me ju.

70.
Sekreti i një martese të suksesshme, është të mos qëndrosh në shtëpi shumë.
– Colin Chapman

71. Ne flemë në dhoma të ndara, hamë darka të ndarë, shkojmë me pushime të ndarë. Po bëjmë gjithçka për ta mbajtur këtë martesë së bashku.
– Rodney Danderfield

72. Kur shihni se kë martojnë disa vajza, atëherë kuptoni se sa shumë e urrejnë punën për të nxjerrë jetesën.
– Helen Rowland

73. Bëhu i mirë ndaj virtyteve të saj, bëhu pak i verbër ndaj të metave të saj.

74. Një martesë e lumtur ka brenda gjithë kënaqësitë e miqësisë, gjithë gëzimin e ndjesive dhe arsyes, dhe gjithë ëmbëlsinë e jetës.
– Joseph Addison

75. Një burrë i lumtur martohet me vajzën që dashuron; një burrë edhe më i lumtur dashuron vajzën me të cilën martohet.
– Anonim

76. Unë jam mike e mirë për burrin tim. Jam përpjekur t’i mbaj premtimet e martesës. Jam gjithnjë pranë tij. E dëgjoj. Përpiqem të qesh.
– Anna Quindlen

77. Burrat martohen me atë që kanë nevojë. Unë martohem me ty.
– John Ciardi

78. Martesa nuk është ritual apo fundi. Është një kërcim i gjatë dhe intim së bashku, dhe asgjë tjetër nuk ka rëndësi se sa ndjesia e ekuilibrit dhe zgjedhja e partnerit.
– Amy Bloom

79. Tërheqja hollohet pas një farë kohe dhe bukuria zbehet, por të martohesh me një burrë që të bën të qeshësh çdo ditë, kjo është dhuratë e madhe.
– Joanne Woodward

80. Sepse kam lindur dhe jam martuar. Gjithë rreziku i njerëzimit vjen nga shtrati.
– C.H. Webb, Dum Vivimus Vigilemus

81. Nuk keni pse të jeni në të njëjtën gjatësi vale për t’ia dalë në martesë. Mjafton të lundroni në valët e njëri-tjetrit.
– Toni Sciarra Poynter

82. Më pëlqen të jem e martuar. Është kaq e mrekullueshme të gjesh personin që doni t’ju mërzisë gjatë gjithë jetës.
– Rita Rudner

83. Trishtimi kujdeset për veten, por që të marrësh gëzimin e plotë, duhet të kesh dikë për ta ndarë.
– Mark Twain

84. Na është thënë se njerëzit qëndrojnë të dashuruar për shkak të proceseve kimike, ose sepse qëndrojnë të intriguar me njëri-tjetrin, ose për shkak të mirësisë. Por pjesërisht për shkak të faljes dhe mirënjohjes.
– Ellen Goodman

85. Disa njerëz pyesin për sekretin e martesë sonë. Ne gjejmë kohë të hamë në restorant dy herë në javë. Një darkë e vogël në dritën e qirinjve, muzikë e lehtë dhe vallëzim. Ajo shkon të martave, unë të premteve.
– Henry Youngman

86. Njerëzit nuk martohen nga arsyeja apo kujdesi, por se ashtu janë mësuar.
– Samuel Johnson

87. Asnjë burrë nuk është martuar me të vërtetë deri në momentin që kupton se çfarë gruaja e tij nuk thotë.
– I panjohur

88. Ne nuk duam cilësitë, ne duam personat; ndonjëherë për shkak të defekteve si dhe të cilësive.
– Jacques Maritain

89. Do të më pëlqente të shihja një tip burri që dallon nga gorilla, që një grua e mirë dhe e bukur nuk e ka gdhendur që të nxjerrë një burrë.
– Oliver Wendell Holmes, Sr

90. Martesa është një prej pak institucioneve që i lejon një burri të bëjë ato që pëlqen gruaja.
– Milton Berle

91. Besoj se burrat që kanë një vesh të shpuar, janë më të përgatitur për martesë. Ata kanë përjetuar dhimbjen dhe kanë blerë bizhuteri.
– Rita Rudner

92. Gruaja ime dhe unë ishim të martuar për njëzet vite. Pastaj u njohëm.
– Rodney Dangerfield

93. Martesa ka shumë dhimbje, por beqaria nuk ka asnjë kënaqësi.
– Samuel Johnson

94. Një burrë i vjetër që martohet me një grua të re bëhet më i ri, por ajo bëhet më e vjetër.
– Anonim

95. Nuk është e zakonshme që persona që nuk njihen, të martohen, por që një çift të divorcohet duhet të njihen mjaft mirë.

96. Çdo martesë priret të përbëhet nga një aristokrat dhe një fshatar.
– John Updike

97. Dashuria është diçka ideale, martesa është diçka reale.
– Goethe

98. Një martesë e suksesshme do të thotë të biesh në dashuri shumë herë, dhe gjithmonë me të njëjtin person.
– Mignon McLaughlin

99. Mos u martoni me një burrë ta reformoni. Për këtë janë shkollat e riedukimit.
– Mae West

100. Një shtëpi e lumtur, është ajo ku secili partner i jep mundësinë tjetrit të ketë të drejtë, edhe pse asnjëri nuk e beson.
– Don Fraser

101. Dashuria është e përbërë nga një shpirt i vetëm që jeton në dy trupa.
-Aristoteli

 102. Ne e duam jetën, jo sepse jemi mësuar të jetojmë, por sepse jemi mësuar të dashurojmë.
 -Friedrich Nietzsche

 Një grua e njeh fytyrën e burrit që dashuron njësoj si një marinarë njeh detin e gjerë.
-Anonim

103. Graviteti nuk është përgjegjës se përse njerëzit bien në dashuri.
- Albert Einstein

104. Dashuria është mësuesja më e mirë e detyrës.
-Albert Einstein

105. Një zemër e dashuruar është fillimi i gjithë dijes.
- Thomas Carlyle

106. Le ta takojmë përherë me buzëqeshje njëri-tjetrin, sepse buzëqeshja është fillimi i dashurisë.
-Nënë Tereza

107. E kam zbuluar enigmën, që nëse dashuron deri sa të lëndojë, atëherë nuk ka më lëndim por vetëm dashuri.
-Nënë Tereza

108. Një lule nuk mund të lulëzojë pa dritën e diellit. Dhe një burrë nuk mund të jetojë pa dashuri.
-Max Muller

 109. Pikë së pari dashuroni veten, dhe çdo gjë do shkojë shumë mirë. Duhet me të vëtete që te
duash veten, në mënyrë që të arrish të bësh ate që do në këtë botë.
-Lucille Ball

110. Dashuria është si lufta, e lehtë per t’u filluar, por e vështirë që të mbaroi.
-H. L. Mencken.

111. Dashuria jepet përherë si një dhuratë - lirisht, me dëshirë dhe pa pritshmëri.
-Anonim

Nuk dashurojnë që të dashurohemi, por dashurojmë që të dashurojmë.
-Leo Buscaglia

112. Dashuria është jeta, dhe nëse nuk dashuron, ke humbur jetën. -
Leo Buscaglia

113. Dashuria është një lojë, që mund të luhet me dy vetë, dhe mund të fitojnë të dy.
-Eva Gabor.

114. Dashuria mundet që ndonjëherë të jete magji. Por magjia mundet që ndonjëherë...të jete iluzion.
Javan

115. Dashuria e vërtetë është si fantazmat, për të cilën flasin të gjithë, por pak e kanë parë (Francois de La Rochefoucauld.

116. Dashuria është një dëshirë e parezistueshe për të qenë parezistueshmërisht të dëshiruar.
-Robert Frost

117.Dashuria është triumfi i imagjinatës ndaj inteligjencës.
- Anonim


Previous Post Next Post