5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

1. Titian - Danae

5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

 1544Kjo pikturë tregon një grua që po përgatitet të bëjë dashuri me Jupiterin. Jupiteri vjen tek Danae në formën e zotit. Modelja në pikturë mund të ketë qenë e dashura e madhështorit Tiziano Vecelli. Në fakt ka diçka spirituale në këtë pikturë. Titiani e ngre seksin në kontekstin e fesë.

2. Pablo Pikaso - La Douleur
1902
5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

Pikaso ishte i pasionuar pas femrave dhe seksit, dhe ky pasion nuk kishte si të mos shfaqej në veprat e tij. Që nga rinia e tij - kur krijoi një seri pikturash erotike të ndryshme nga ato të mjeshtërit të Rilindjes, Rafaelos - ai ka bërë piktura të tilla edhe në vene publike. Kjo pikturë tregon jetën e përditshme të një artisti të ri në një shtëpi publike.

3. Hokusai - Ëndërra e Gruas së Peshkatarit
1814

5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

Kryevepra e japonezit të famshëm Hokusai, e njohur ndryshe edhe si “Shunga”, tregon një grua të zhytyr në det për të kërkuar perla, që përfundon duke u kënaqur me dy oktapodë.

4. Korexhio - Jupiteri dhe Io
1530
5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

Këtu shfaqet një grua nudo e përqafuar nga në re, që derivon nga mitet greke. Korexhio, gjithsesi, e kthen këtë në fatazi erotike. Ajo shkrihet në kënaqësi ndërsa përqafohet nga reja.

5. Antonio Kanova - Shpirti i Ringjallur nga Puthja e Perëndisë 
1787

5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

Fuqia e dashurisë ringjall të vdekurin në këtë skultpurë. Kanova, është ndoshta nga të vetmit artistë që e ka bërë mermerin seksi. Statujat e tij janë shumë erotike.

Previous Post Next Post