Është Liverpool që pret Eurovision 2023

Është Liverpool që pret Eurovision 2023
 
 Liverpool është përzgjedhur të presë Eurovision 2023, festivalin evropian të këngës dhe ngjarjen kryesore televizive, që do të mbahet në Mbretërinë e Bashkuar.

Kjo u njoftua nga BBC në kulmin e një votimi midis qyteteve britanike, pasi Ukraina, fituese e edicionit 2022, nuk ishte në gjendje të merrte detyrat e pritësit për shkak të luftës, bazuar në një marrëveshje ad hoc me qeverinë e Londrës.

Mbretëria e Bashkuar, e cila kthehet në skenë pas një çerek shekulli pas Birminghamit 1998, është angazhuar për të nderuar një vend të detyruar të heqë dorë nga situata e luftës.

Shtëpia e The Beatles, Frankie Goes to Hollywood dhe The Wombats do të organizojnë ngjarjen spektakolare më 13 maj, pasi mundi konkurrencën nga Glasgow.

Në një mesazh për Ukrainën, kryebashkiakja e Liverpulit tha se ngjarja, në M&S Bank Arena, “do t’ju bëjë krenarë”.

“Kjo është një ngjarje masive dhe sytë e botës do të jenë tek ne në maj, veçanërisht ata të miqve tanë në Ukrainë,” tha ajo.

“Tani fillon puna me muaj për të organizuar festën më të mirë ndonjëherë. Ukraina – ju keni premtimin tim, ne do t’ju bëjmë krenarë.”
Previous Post Next Post