10 Toksinat që Helmojnë çdo ditë Fëmijët

Toksinat që Helmojnë çdo ditë Fëmijët

 Helmet toksike janë gjithandej. Janë tek ajri që thithim, tek uji që pijmë dhe ushqimet që hamë. Fëmijët janë vulnerabël kur janë të ekspozuar ndaj toksinave. Mund të vuajnë nga probleme serioze shëndetësore që mund të ndikojnë në zhvillimin e trurit dhe sistemit nervorë tek ta.

Një grup shkenëtarësh dhe ekspertësh amerikan dhe një sërë organizatash shëndetësore thonë se po dëshmojnë gjithnjë e më shumë probleme tek fëmijët që lidhen me të mësuarit dhe sjelljet. Ndaj ata bëjnë thirrje që disa kimikate duhet të eliminohen menjëherë nga qarkullimi që kur japin shenjat e para të rrezikut, se sa të priten provat shkencore.

1. Mbushjet me mërkur
Europa, Norvegjia dhe Suedia i kanë ndaluar me ligj mbushjet me zhivë mërkuri rreth dhjetë vjet më parë. Sipas Qendrës Për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA, ekspozimi ndaj niveleve të larta të mërkurit mund të shkaktojë dëmtimin e mushkërive, dëmtime neurilogjike, dëmtim të veshkave dhe acarim të lëkurës.

2. Vaksinat
Sipas raporteve të institucioneve ndërkombëtare shëndetësore, një fëmijë merr rreth 30 doza të rekomanduara të helmeve përmes vaksinave, përpara se të mbushë 6 vjeç. Ekziston një listë e llojeve më të zakonshme të helmeve që gjenden tek vaksinat: mërkuri, alumini, monosodiumi glumatae, antibiotikët, etj.

3. Ilaçet e rekomanduara
Ilaçet e rekomanduara nga doktorët me lidhje të ngushta me farmacitë janë një rrezik real po ta shohim nga këndvështrimi i shëndetit të fëmijës. Ekspertë dhe doktorë shpjegojnë se shumë nga këto ilaçe janë një lloj legal i drogërave të rrugës.

4. Monosodiumi glutamate
Është një substancë tërheqëse artificiale që përdoret tek ushqimet dhe që ka efekte neurotoksike. Lidhet me një sërë problemesh shëndetësore, si atë të trurit, obezitetit, infertilitetit, agresivitetit, kolesterolit të lartë, etj.

5. Ushqimet e përpunuara dhe ato të shpejta
Të gjithë e dinë tashmë që ushqimet e përpunuara janë të dëmshme. Përbëhen me një sërë kimikatesh artificiale sintetike, si kimikatet konservuese, nitratet, ngjyruesit sintetik dhe shijet artificiale të cilat janë përgjegjëse për një sërë problemesh shëndetësore.

6. Toksinat tek produktet e përkujdesit personal
Kur lexoni përmbajtet e produkteve të shëndetit personal, si pasta e dhëmbëve, shampo, deodorantet etj., mund të mos i njihni të gjihtë përbërësit. Por kur këto kimikate prekin lëkurën, mund të shkaktojnë efekte shkatërruese.

7. Tosksinat tek detergjentët e rrobave
Nëse detergjenti juaj ka një aromë të fortë dhe të mirë, ka shumë të ngjarë që është i përbërë me toksina që shkaktojnë kancer. Një sërë e këtyre kimikateve mund të absorbohet përmes lëkurës.

8. Produktet toksike që shërbejnë për pastrim
"Mbajeni largë fëmijëve," kjo është një frazë e pazakonshme që gjendet në produktet e pastrimit. Të githë e kemi të qartë që kur këto produkte gëlltiten, munnd të jenë të rrezikshme. Nuk është e nevojshme t'i konsumojmë që të kuptojmë efektet e tyre shkatërruese. Këto kimikate mund të përfundojnë në trupin tonë përmes frymëmarrjes apo kontaktit me lëkurën.

9. Pesticidet
Pesticited janë gjithandej. Janë në shtëpinë tonë, në ambjent dhe në ushqimet që haamë. Përdorimi i ushqimeve natyrale, është mënyra më e mirë për t'i shmangur këto lloj toksinash.

10. Pijet e gazuara
Pijet e gazuara përbëhen nga acidi fosforik, i cili i dëbëson dhëmbët dhe kockat e fëmijëve. Madje lëngjet e gazuara mund të përmbajnë sasi të mëdha të fruktozave që shkaktojnë obezitet dhe diabet.
Previous Post Next Post