7 Bimë/Zbythës natural të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të Rrezikshme

 Në stinën e verës netët bëhen më të parapëlqyera për t'u shijuar jashtë. Por janë mushkonjat që bëhen pengesë për këtë, të cilat në shumë raste shkaktojnë sëmundje edhe infeksione të rrezikshme për shëndetin. 

Për t'i shmangur ne shpesh përdorim sprucatorë me kimikate që nuk janë të mira për trupin e njeriut, madje as për vetë ambjentin. Por fatmirësisht ekzistojnë mënyra për t'i larguar mushkonjat në mënyrë natyrale. Ndaj sugjerojmë që të përdorni këto lloj bimësh në kopshtet apo shtëpitë tuaja si mbrojtës natyral ndaj mushkonjave:     

Kumaku


7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Një bimë gjithëvjetore, kumaku është një zgjedhje perfekte për të mbajtur larg mushkonjat. Kumaku përmban pyrethrum, një përbërës që gjendet në shumë zmbrapsës insektesh, dhe ka një aromë unike që zmbraps edhe mizat. Kjo lule është e bukur në vetvete, e cila mund të vendoset edhe si dekorative në çdo vend. Vendosimi në kufijtë e kopshtit të shtëpis, apo në ballkone dhe në dritare, dhe do shihni që mushkonjave as nuk do t'u shkojë ndërmend ta kalojnë kufirin.

Borziloku


7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Mbillni borzilok në ambjentet e shtëpisë tuaj, dhe do shihni që veçse mushkonjat do largohen, ambjenti rreth shtëpisë do karakterizohet nga një aromë e freskët dhe e këndshme. Borziloku gjithashtu është një ndër bimët që nuk kërkon angari për t'u mbajtur.

Trumza


7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Mbase e dinit që trumza është një lule e bukur me një aromë të këndshme. Por a e dinit që trumza është një zmbrapsës natyral i mushkonjave? Rriteni brenda në shtëpi në në dritera me diell, jashtë në kopësht, ose në dhomën e gjumit për të mbajtur larg mizat. Trumza pëdoret gjithashtu edhe për çaj, edhe për të mbushur shtëpinë me një aromë të këndshme.

Mendëra (mentja)


7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Shumica e insekteve e kanë neveri mendërën, kështu që duke e pasur një bimë të tillë në shtëpi, do ju ndihmonte t'i mbanit larg insektet. Nga ana tjetër, nëse qëllon të pickoheni nga mushkonjat, merrni një gjethe mente dhe fërkojeni mbi lëkurë pasi është një lehtësues i shkëlqyer i dhimbjes.

Hudhra
7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Fatkeqësisht për të githë ne që parapëlqejmë ushqimin italian, të ngrënit e hurdhave nuk i largon mushkonjat. Por bimët e hurdhave janë shumë efektiv në mnbajtjen larg të mushkonjave. Mbillni hudhra në kopështin tuaj pasi jo vetëm që të mbani larg mushkkonjat, por edhe do keni mundësi që t'i shtoni shije të freskët ushqimit tuaj.

Rozmarina
7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Rozmarina është një bimë e mrekullueshme që shpesh përdoret për t'i dhënë shije të këndshme peshkut apo mishit të qingjit, por a e dinit që kjo bimë është një smbrapsës natyral i mushkonjave? Është perfekte nëse e mbani në kopësht apo në ballkon pasi jo vetëm që largon mizat dhe mushkonjat, por josh fluturat!

Barbaroza
7 Bimë/Zbythës natyral të Mushkonjave për të qëndruar larg Kimikateve të rrezikshme

Kjo lule e bukur është një largues natyral i mrekullueshëm i mushkonjave. Veç kësaj, kjo lule e bukur i jep ambjentit përeth një pamje magjepsëse.
Previous Post Next Post