Studimi - Ushqimi cilësorë e bën gjumin cilësorë

Ushqimi cilësorë e bën gjumin cilësorë

Një ekip i hulumtuesve nga Universiteti Columbia Marie-Pierre St-Onge, në New York, pohojnë se cilësia e ushqimit dhe cilësia e gjumit kanë një lidhje të ngushtë.

Hulumtimet kanë treguar se njerëzit të cilët para gjumit konsumojnë sanduiç apo biskota përballen me probleme me gjumin. Ushqimi i ëmbël sipas një studimi, në mënyrë të konsiderueshme prish gjumin dhe kushtëzon organizmin që edhe ditën e ardhshme të konsumojë ushqim me përmbajtje të ngjashme.

"Konsumimi më i lartë i sheqerit është dëshmuar të jetë i dëmshëm sepse paraqet probleme për të fjetur” theksojnë nga universiteti..
Previous Post Next Post