Avni Rustemi i torturuar pasi vrau Esat Pashë Toptanin (Foto)

Esat Pashë Toptani majtas, Avni Rustemi i torturura në të djathë

Gazeta franceze “LE MIROIR” ka publikuar në datë 20 Qershor të vitit 1920 një fotografi historike të Avni Rustemit pas atentatit që i kishte bërë Esat Pashë Toptanit. Kjo fato e rrallë del në sken pas thuajse 100 vjetësh.

Në foto, Rustemi shihet i torturuar në mënyrë çnjerëzore nga policia franceze, pasi kishte kryer atentatin ndaj Esat Pashë Toptanit në Paris në vitin 1920.

Pavarësisht rrahjes dhe hetimeve të ashtpra, Avni Rustemi lirohet pasi vuajti 6 muaj burg.
Avni Rustemi i torturuar pasi vrau Esat Pashë Toptanin (Foto) Avni Rustemi i torturuar pasi vrau Esat Pashë Toptanin (Foto) Reviewed by Oculus News on 1/04/2016 06:35:00 PM Rating: 5
Powered by Blogger.