10 Popujt më Bamirës në Botë

 Kur vjen puna për të dhuruar para për bamirësi, India dhe SHBA radhiten në vend të parë për nga shuma e parave, respektivisht me 184 dhe 164 milion njerëz që dhurojnë për çdo muaj - për vitin 2014. Por në termat e përqindjes, njerëzit e Myanmarit janë më bujarët në botë, sipas Indeksit Botërorë të Bamirësisë nga CAF.

Të intervistuar në vitin 2014, rreth 92% e popullsisë së Myanmarit tha se kishin dhuruar para për bamirësi muajin e kaluar. Në vend të dytë renditet Tajlanda me 87%. Nga grafiku qo shihni më poshtë, vërehet që shtetet ku praktikohet budizmi renditen si venet me popullsinë më bujare, kjo për shkak se budizmi e sugjeron bamirësinë.

Në këtë grafik të publikuar nga Forbes, vihet re se në top-dhjetëshen e shteteve më bamirës në botë, shumica e tyre janë shtete aziatik, ndërsa Europa përfaqësohet nga Irlanda, Malta dhe Anglia, çuditërisht që të tre këto shtete janë ishuj.
Popujt më Bamirës në Botë
.
Previous Post Next Post