Së shpejti liberalizim vizash për Kosovën

Së shpejti liberalizim vizash për Kosovën

Presidenti i Komisionit të BE-së, Jean-Claude Juncker tha ditën e sotme se BE duhet të ofrolë viza falas për perjudha të shkurtëra për Kosovën, Ukrainën dhe Gjeorgjinë - që të tre shtetet të përfshiera në diskutime të hidhura me Rusinë.

"Sot Komisioni mbajti një qëndrim pozitiv mbi liberalizimin e vizave për Kosovë, Gjerorgjinë dhe Rusinë," tha Juncker në samitin e liderëve të BE-së në Bruksel.

"Komisioni i propozoi liderëve të BE-së të ndërmarrin hapa të shpejtë në drejtim të libralizimit të vizave për këto tre shtete," tha më tej Juncker.

Ndërsa zyrtarë të BE-së theksuan se Komisionido të hartojë një propozim formal në fillim të vitit tjetër që duhet të aprovohet nga Këshilli Europian, liderët politik të blookut, dhe nga Parlamenti Europian.

Me këtë lëvizje të BE-së, shpresohet që në vitin 2016 qytetarët e Kosovës të lëvizin lirshëm në vendet e BE-së.
Previous Post Next Post