NATO: Incidenti rus nuk është i rastësishëm

NATO: Incidenti rus nuk është i rastësishëm
 NATO ka deklaruar se shkelja e hapësirës ajrore të Turqisë nga ana e Rusisë, gjatë fundjavës “nuk duket si aksident,” shkruan BBC.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg ka thënë se Rusia nuk ka dhënë “ndonjë shpjegim të vërtetë” pas dy incidenteve, të cila janë vlerësuar si të “papranueshme”. Nga ana tjetër, Rusia ka deklaruar se shkelja e parë ka zgjatur vetëm disa sekonda dhe është bërë nga moti i keq. Priten deklarata rreth shkeljes së dytë, të hapësirës turke. Rusia ka filluar sulmet ajrore në Siri, të mërkurën e kaluar.
Previous Post Next Post