Kuvendi moldav i heq imunitetin ish-Kryeministrit

Kuvendi moldav i heq imunitetin ish-Kryeministrit
  Parlamenti i Moldavisë ka votuar për heqjen e imunitetit, ish kryeministrit Vlad Filat, në mënyrë që prokurorisë t’i hapet rruga e hetimeve, për akuzuat për korrupsion.

Prokurori Corneliu Gurin ka akuzuar ish kryeministrin Filat se ai ka marrë ryshfet në një shumë totale prej 250 milionë dollarëve nga një biznesmeni dhe që në një mënyrë i ka dhënë atij kontroll mbi tri bankat e Moldavisë, nga të cilat janë zhdukur 1.5 miliardë dollarë, para zgjedhjeve parlamentare, të mbajtura në nëntor të 2014-ës./rel/
Previous Post Next Post