600 vende pune të lira në Gjermani, profesionet më të kërkuara

600 vende pune të lira në Gjermani, profesionet më të kërkuara
 Muajin e shkuar, Agjencia e Punësimit në Gjermani, ka shpallur 600.000 vende të lira pune, rreth 81.000 vende pune më shumë krahasuar me muajin shtator të vitit 2014.

Punëtorët më të kërkuar janë nga këto profesione: Industri metalike, Tregti, Transport dhe logjistikë, Teknikë makinerish, Teknikë automjetesh, Mekatronikë, Inxhinieri elektrike.

Për të patur mundësi për të punuar në Gjermani më parë duhet të pajiseni me vizë pune në ambasadat e vendeve respektive.

Është e rëndësishme të theksohet se pasja e një profesioni të caktuar, i cili mund të përftohet edhe nga institucionet e aftësimit profesional në Shqipëri, përbën një avantazh për fitimin e një vendi pune në Gjermani.
Previous Post Next Post