Si ndihen shpirtërisht shumica e njerëzve në të gjithë botën

Si ndihen shpirtërisht shumica e njerëzve në të gjithë botën
Shumicën e kohës, njerëzit e të gjithë botës, karakterizohen nga një gjendje shpirtërore lehtësisht të lumtur, thekson një studim i ri.

Studiuesit analizuan të dhëna nga kombe të ndryshme - të pasur dhe të varfër, kombe të qëndrueshme dhe të paqendrueshme.

Derisa njerëzit nuk kanë përjetuar një eksperiencë të fortë emocionale, madje edhe ata në gjendje të vështirë, ka të ngjarë të karakterizohen nga gjendja pozitive shpirtërore.

Studiuesit shkruajnë: "Sipas hipotezave tona, njerëzit janë selektuar nga aspekti evolutativ për të pasur pasardhës me gjendje pozitive shpirtërore, dhe niveli neutral i lumturisë transmetohet nga fëmijët tek prindërit, ndërsa depresioni kronin dhe mungesa e pozitivitetit i skualifikon ata.

Njerëzit janë të lumtur në të shumtën e kohës për shkak se pasardhësit e tyre ishin të lumtur dhe të angazhuar në lëvizjet fizike më tepër se komshinjtë e tyre, të cilët ishin më pak të lumtur.

Gjatë kohës, ngjarjet e mira apo të këqija, mund t'i zhvendosin përkohësisht njerëzit nga niveli i tyre bazë i lumturisë, por përgjatë kohës, ata i rikthehen nivelit bazë mesatarë të tyre.

Rrethanat e gjata pozitive apo negative mund ta zhvendosin lart ose poshtë nivelin bazë, por vetëm në një limit të caktuar."

Arsyeja e të qenit lehtësisht të lumtur është dobiprurëse për të ardhmen tonë.

Të qenit të lumtur e bën më të lehtë planifikimin e të ardhmes, ndikon pozitivisht në kreativitet, ndikon pozitivisht në marrëdhënjet me njerëzit dhe në marrëdhënjet me partnerët e seksit të kundërt./Oculus News
Previous Post Next Post