5 modele të Seksit "Tantric" për fillestarë

Në thelb, seksi "tantric" shkrin energjitë fizike dhe shpirtërore të universit në një, mundëson që dy njerëz të lidhen me forcat qiellore gjatë aktit seksual. Sidoqoftë , përvoja e seksit tantra është shumë më ndryshe nga mënyra se si mediat masive e paraqesin si industri për ta shitur - ky lloj seksi mësohet në kulturat hindu dhe atë budiste, dhe daton që në kohërat e lashta, kur njerëzit zbuluan lidhjen e tyre me shpirtin.

Energjitë tona seksuale i shpërbejnë një qëllimi më të bukur dhe kuptimplotë, veç orgazmës, vetëkënaqësisë dhe pjellorisë; na lidh me burimin e energjisë që na ka krijuar.

Në vend që të kryeni marrëdhënje seksuale me qëllimin për të arritur orgazmën, tantra mëson se si të ngadalësohemi e të fokusohemi totalisht tek partneri. Seksualiteti i shenjtë mëson gjithashtu për t'iu përmbajtur orgazmës sa të jetë e mundur, në mënyrë që të kultivohet një energji më e madhe dhe e thellë seksuale, një lidhje më e thellë mes partnerëve.

I gjithë qëllimi këtu është që të aktivizohet "kundalini", ose ndryshe "energjia gjarpër", në mënyrë që të arrihet niveli më i lartë i ndërgjegjes.  Seksi tantrik kë më tepër një qasje meditative, një qasje shpirtërore. Nuk është i bazuar vetëm në dëshirat mishërore.

1. Mbyllini sytë të dy dhe merrni frymë thellë
Dr. Cheryl Fraser, është një terapist për seksin dhe mban leksione për të ndihmuar çiftet të lidhen më thellë mes tyre.

"Së pari, frymëmarrja dhe lidhja krijojnë një nivel të lartë të kontaktit intim. Kjo hap zemrën për t'u ndjerë më afër, më të dashuruar dhe më zemërbutë. Dhe së dyti, ritmi i avashtë i seksit tantric mundëson eksplorimin e hapësirës sensuale të trupave dhe mendjeve tuaja."

Derisa sytë janë pasqyra e shpirtit, të bërit kontakt thellë në sytë e njëri-tjetrit, mundëson lidhjen në nivelin më të thellë të mundshëm, duke e bërë intimitetin kështu edhe më të shenjtë. Gjithashtu, punoni që të sinkronizoni frymëmarrjen, merrni dhe nxirrni frymë në të njëjtën kohë. Në këtë mënyrë, ju dhe partneri ndani çdo gjë tuajën me të.

2. Mbajini sytë hapur dhe fokusohuni totalisht tek partneri
Seksi tantric mëson për të mos i fsheur gjë partnerit, për të qëndruar të hapur fizikisht, mendërisht dhe shpirtërisht. Për të përftuar në mënyrë të plotë energji qiellore, duhet të ndiheni totalisht të qetë me partnerin, dhe kushtojini vëmendje për të marrë çdo gjë nga ai apo ajo: ngjyrën e fytyrës, sytë, ndjesitë e lëkurës kur prekeni, dhe përqendrohuni në çdo gjë të tij apo saj që ju magjeps.

Shpesh, gjatë aktit seksual, ne mbyllim sytë dhe i ktheheni në anën tjetër, që në një kuptim na zhvndos nga situata dhe i gjithë përqendrimi ynë shkon në mënyrën se si ndihemi, në mënyrë që të krijojmë më shumë hapësirë dashurie me partnerin.

3. Bëni pozicionin "Yam-yum"
 pozicioni "Yam-yum"

Kjo është një frazë tibetiane dhe do të thotë "nënë-baba". Në thelb, përfshin një përqafim të stërzgjatur mes partnerësh, në nivelin më të lartë të intimitetit. Mund të uleni këmbëkryq përballë partnerit duke prekur gjunjët e njëri-tjetrit, mund të uleni me këmbë të mbërthyera rreth trupit të partnerit, ose të uleni në prehërin e partnerit me këmbët plotësisht të hapura. Vazhdoni të shihni në sytë e njëri-tjetrit duke praktiruar teknikën e frymëmarrjes. Mbani parasyshë të merrni frymë thellë, përfshirë gjithë barkun; frymëmarrjet e cekëta do t'ua zbrazin shpejt energjitë, ndërsa ky ushtrim ka të bëjë me të mësuarit për të mbajtur një nivel të lartë vibrimi me partnerin.

4. Bëjini gjërat ngadalë
Mos mësyni në seks thjeshtë për të arritur orgazmën; përqafojeni plotësisht partnerin, duke e puthur dhe përkëdhelur dhe shijuar të plotë përvojën. Afrojuni në një mënyrë më të ndërgjegjshme se zakonisht - mundohuni ta mbani "zgjimin" sa më gjatë të mundeni, pa arritur orgazmën. Për këtë nevojitet praktikë, dhe më pas do zbuloni se sa më shumë ta praktikoni, aq më gjatë do jeni në gjendje t'i përmbaheni "zgjimit", e të ndjeheni të "zgjuar" pa humbur kontrollin.

5. Bëjni masazh pëllëmbëve të duarve të njëri-tjetrit
Këtë mund ta bëni edhe më pas. Ideja këtu është që thjeshtë ta doni e ta adhuroni partnerin, duke e bërë atë të ndihet plotësisht i/e relaksuar, dhe plotësisht i/e gatshëm për të marrë dhe dhënë energji qiellore. Mundohuni t'ia masazhoni shtyllën kurrizore në përputhje me çakrat; kjo do të ndihmonte rizgjimin e kundalini-t dhe do ju përgatiste të dyve për seksin e shenjtë. Gjithashtu qëllimet tuaja duhet të jenë të përbashkëta ndërsa angazhoheni në tantra, për të hapur një kanal të qartë për lidhjen mes jush dhe qiellores./powerofpositivity/
Previous Post Next Post