10 Punë që do Zëvendësohen nga Robotët në të Ardhmen


 Evoluimi i njerëzimit është në ndryshim të vazhdueshëm, dhe çdo gjë e re dikur, me kalimin e kohës bëhet e vjetër. Kështu ka ndodhur në mijëvjeçarët e evoluimit të njerëzimit. Disa qindra vjetë më parë njerëzit e punonin tokën me mjete primitiv, më pas me qerre dhe në kohën tonë me makineri të sofistikuara. E njëjta gjë për korrjen. Më tej, Revolucioni Industrial solli një ndryshim thelbësorë në mënyrën e transportit dhe të prodhimit, ku krahu i punës u zëvendësua me makineri të sofistikuara, çka shkaktoi dhe krizën postindustriale ku shumë punëtorë mbetën rrugëve.

Sigurisht që edhe në të ardhmen do ketë punë që do zëvendësohen nga mjete të sofistikuara, kështu që bëni kujdes kur mendoni të investoni për të ardhmen. Ndër punët që në një të ardhme jo të largët do zëvendësohen me robotë, janë:
1. Llogaritari
2. Shoferët
3. Sekretaria dhe Recepsionisti
4. Rojet e sigurisë
5. Avokatët dhe paralegalët
6. Farmacistët
7. Sportelisti i bankës
8. Agjentët e udhëtimit
9. Kashierët
10. Punonjësit e "call center"

Previous Post Next Post