8 Fakte Kokëforta rreth Kancerit

Kanceri mund të jetë pabesueshmërisht i frikshëm, kryesisht kur nuk mundësohet kurimi i tij. Fatkeqësisht, shmangja e kësaj sëmundjeje është tepër e vështirë, për shkak të ndotjes së ushqimit, ajrit dhe ujit. Gjithsesi hidhini një sy këtyre fakteve kokëforta sa i përket kancerit, dhe më pas merrni një vendim për t'u bërë përjashtimi nga rregulli.


1. Në mbarë botën, rreth 1 në 8 vdekje shkaktohet nga kanceri. Pavarësisht kësaj, autoritetet shëndetësore dhe media ia kanë arritur të parandalojnë sëmundje si fruthi apo poliomeliti. Mos vallë kjo ndodh për shkak se akoma nuk ekziston një kurë apo vaksinë për kancerin? Interesant është fakti se numri më i lartë i të prekurve në kancer është në vendet e zhvilluara.

2. Njerëzit mbi 55 vjeç janë më prirur të preken nga kanceri. Afërsisht 77% e të gjithë të diagnostikuarve me kancer i përkasin kësaj grupmoshe.

3. Nga ana tjetër, për çdo ditë, diagnostikohen me kancer rreth 40 fëmijë. Ndërsa vetëm në SHBA, diagnostikohen afërsisht 14 000 fëmijë çdo vit. Çdo ditë vdesin 4 fëmijë nga kanceri. Niveli i të mbijetuarve nga kanceri nuk është përmirësuar gjatë viteve.

4. Më shumë se 90% e të gjitha kancereve në mushkëri shkaktohen nga duhani, por nuk është duhani që e shkakton kancerin, por kimikatet që përdoren në produktet e duhanit janë ato të cilat e shkaktojnë kancerin.

5. Mungesa e gjumit karakterizohet tek ata persona që flenë më pak se 6 orë në ditë, dhe kjo statistikë lidhet me kancerin në zorrën e trashë. Studimet e fundit theksojnë se ata që punojnë natën, janë më të ekspozuar ndaj kancerit. Gjumi i duhur është një ndër aktivitetet shëruese për shkak të vetisë së rigjenerimit, siç ndodh edhe me fëmijët e vegjël.

6. Kanceri i lëkurës diagnostikohet më shpesh, dhe numri i të prekurve me këtë kancer po rritet çdo ditë. Kjo ka përhapur idenë që Dielli ndikon në kancer, por kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Sasitë e duhura të rrezeve të Diellit rrisin nivelin e vitaminës D, e cila është përgjegjëse për parandalimin e 77% të të gjitha llojeve të kancerit. Një ekspozim të gjymtyrëve ndaj rreze të Diellit në mëngjes ose pasdite, do të ishte ideale për të marrë sasinë e duhur të vitaminës D. Në të kundërt, kur ekspozohemi mjaftueshëm në Diell dhe lëkura fillon të digjet, - nëse nuk lyhemi me preparatet e duhura - kjo shkakton dëmtimin e ADN-së dhe rrjedhimisht provokon kancerin e lëkurës.

7. Vetëm rreth 5 % e kancereve kanë një lidhje gjenetike, gjë që disa "ekspertë kanceri" e hedhin poshtë. Por sidoqoftë, trashëgimia familjare e shoqërore është një faktor i rëndësishëm (mënyra se si na kanë mësuar të jetojmë e t'i bëjmë gjërat). Por sigurisht që kjo mënyrë jo e ndërgjegjshme e të bërit të gjërave mund të ndryshojë kur bëhet fjalë për shëndetin tonë, duke adaptuar kështu një sil jete më të shëndetshëm.

8. Studiuesit në mbarë botën bien dakord me faktin se rreth 50% e kancereve në mbarë botën janë të parandalueshëm! Në vitin 2015, parashikohet që rreth 1.6 milion vdekje do t'i atribuohen kancerit, por përgjysmimi i kësaj shifre me anë të një stili më të shëndetshëm jetese, kjo po që do të ishte diçka inkurajuese!

Gjëja që e bën kancerin jashtëzakonisht të frikshëm, është misteri që fshihet pas tij, dhe prirje e të shfaqurit të tij nga hiçi. Por kjo nuk është çështje; pak njohuri rreth kancerit dhe mënyrës se si mund të mbahet larg ai, përmes ushqimit dhe ushtrimeve të duhura, kanceri do të bëhej një koncept i panjohur për ne./naturalnews/
Previous Post Next Post