3 infeksione më të rrezikshme se Ebola për këtë vit

3 infeksione më të rrezikshme se Ebola për këtë vit
 Amerikanët po gjurmojnë përhapjen e Ebolës në vendin e tyre, frika se mund të arrij në qytet dhe mund të vrasë e të sëmurë me mijëra njerëz është e madhe. Këto frikëra janë të pabaza, thotë dr. Liise-Anne Pirofski, shef i sëmundjeve infektive pranë Albert Einstein College of Medicine. "Idea që Ebola mund të përhapet në Amerikë është e pabazë," thotë ai për Yahoo Health.

Shefi i sëmundjeve infektive pranë UC Sad Diego School of Medicine, dr. Robert Schooley, është dakord, duke thënë për Yahoo Heath se për shkak të perjudhës së shkurtër inkubatore të Ebolës, e sheh rastin e Teksasit më shumë si një përjashtim se sa si një rregull. "Është një kërcënim në çdo vend, kudo që avionët zbarkojnë, por ne kemi mjetet e duhura për ta parandaluar, " thotë Schooley.

Pirofski dhe Schooley thonë që në vend që të shqetësoheni për Ebolën, amerikanët duhet të jenë më të shqetësuar për rrezikun ndaj tre sëmundjeve të tjera infektive, propabiliteti i të cilave është më madh për të kapur:

Gripi: "Më shumë njerëz mund të vdisnin këtë dimër nga një epidemi gripi se sa nga Ebola," thotë Shooley. Problemi më i madh është që mund të shfaqen sëmundje të tjera në një vit të caktuar që nuk mund të mbulohen me vaksinat.

MRSA: është një bakterie e rrezikshme që nuk mund të mposhtet me antibiotikët tradicional, dhe që shkakton infeksione vdekjeprurëse.

Gonorea Rezistente: Në Amerikë është përhapur një formë e re e gonoresë që është rezistente ndaj antibiotikëve që përdoren për të kuruar infeksionet, e cila shkakton sëmundje e komplikacione inflamatore dhe infertilitet tek femrat./YH/.
Previous Post Next Post