(Foto) Si i masakruan grekët 230 shqiptarë, fëmijë, pleq, dhe gra në vitin 1914, në Tepelenë (Foto)

Pamje nga masakra greke e kryer në fshatin Kodër nga ushtria greke.

masakra-tepelene-greket-620x330

Trupat e rregullta greke duke marrë posedimin e Kodrës, një fshat pranë Tepelenës, ftoi të gjithë fshatarët, burra, gra dhe fëmijë, të mbledhur në kishën ortodokse. Kur të gjithë ishin mbledhur, 230 në numër, oficerët grekë urdhëruan ushtarët të gjuajn mbi ta me mitralozë. Të gjithë u vranë, kokat e tyre u ndanë dhe u varen në mure.

2 copy-1406748924
General De Veer i Misionit Hollandez shkoi vetë në këtë fshat, e pa këtë mizori të tmerrshme greke dhe mori këtë fotografi.
1 copy-1406748967
Një komision i udhëhequr nga De Veer, hetoi incidentin për Komisionin e Ndërkombëtar të Kontrollit dhe hartoi një raport.
Afërsisht 230 trupa pjesërisht të gjymtuar u nxorrën nga një varr masiv./The Albanian/

- Oculus News
Previous Post Next Post