Zvogëlimi i poreve - mënyrat natyrale

Zvogëlimi i poreve - mënyrat natyrale

 Poret e mëdha janë pjesë e jetës sonë. Por nëse kemi pore të mëdha nuk do të thotë se nuk ekziston një zgjidhje e shëndetshme për eleminimin e këtij problemi.

Çdo femër në një moment të jetës së saj duhet të përballet me probleme të caktuara. Edhe meshkujt e kanë këtë problem, ku zakonisht disa meshkuj karakterizohen nga pore të mëdha në lëkurë dhe shpesh të mbushura me pika të zeza.

Për më tepër hidhini një sy këtyre mënyrave natyrale për t'i hequr qafe poret e mëdha.

Maskë balte
Këto maska eliminojnë ujin dhe vajin nga lëkura dhe e trkurrin atë.  Përdoreni maskën e baltës me baltë kaolinë dhe bentotite.

Maskë natyrale
Kombinoni dy vezë, 4 lugë sheqer dhe disa pika lëng acidik, si limoni. Aplikojeni maskën në fytyrë dhe lëreni për 15 minuta. Më tej shpëlajeni me ujë të ftohtë.

Vitamina C
Vitamina C stimulon prodhimin e kolagenit dhe elasinit.

Avulli
Nevojiten përbërës të thejshtë si ujë i valuar, lëng limoni, kubikë akulli dhe garza të pastra apo lecka pambuku. Mbushni një enë të mëadhe me ujë të ngrohtë dhe mbajeni fytyrën part saj 3 deri në 5 minuta. Spërkateni paloseni disa fish garzën dhe spërjkateni me lëng limoni, më tej lyeni fytyrën. Shpërlajeni fytyrën me ujë të ftohtë. Në fund bëjini fytyrës një masazh disaminutësh me kubikët e akullit.

Mos e mbani "makeupin" gjatë natës
Duke e lënë "makeupin" gjatë natës kjo bën që poret të bllokohen dhe e bën lëkurën e yndyrshme, si rrjedhojë kjo shkakton zgjerimin e poreve.

Uji
Shmangni konsumin e pijeve me gaz dhe konsumoni më tepër ujë. Kjo do ta reduktojë madhësinë e poreve. Uji i eliminon toksinat nga trupi, ndryshe nga pijet me gaz, të cilat e dëmtojnë shëndetin e përgjithshëm të trupit./Oculus News
Previous Post Next Post