Loading...

5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave

1. Titian - Danae
1544
Kjo pikturë tregon një grua që po përgatitet të bëjë dashuri me Jupiterin. Jupiteri vjen
tek Danae në formën e zotit. Modelja në pikturë mund të ketë qenë e dashura e 
madhështorit Tiziano Vecelli. Në fakt ka diçka spirituale në këtë pikturë. Titiani e
ngre seksin në kontekstin e fesë.2. Pablo Pikaso - La Douleur
1902
DP218391.jpg
Pikaso ishte i pasionuar pas femrave dhe seksit, dhe ky pasion nuk kishte si të mos
shfaqej në veprat e tij. Që nga rinia e tij - kur krijoi një seri pikturash erotike të 
ndryshme nga ato të mjeshtërit të Rilindjes, Rafaelos - ai ka bërë piktura të tilla
edhe në vene publike. Kjo pikturë tregon jetën e përditshme të një artisti të ri në
një shtëpi publike.
3. Hokusai - Ëndërra e Gruas së Peshkatarit
1814
Hokusai-001.jpg

Kryevepra e japonezit të famshëm Hokusai, e njohur ndryshe edhe si 
“Shunga”, tregon një grua të zhytyr në det për të kërkuar perla, që po
kënaqet me dy oktapodë.
4. Korexhio - Jupiteri dhe Io
1530

Jupiter-and-Io-001.jpg
Këtu shfaqet një grua nudo e përqafuar nga në re, që derivon nga mitet greke.
 Korexhio, gjithsesi, e kthen këtë në fatazi erotike. Ajo shkrihet në kënaqësi 
ndërsa përqafohet nga reja.
5. Antonio Kanova - Shpirti i Ringjallur nga Puthja e Perëndisë 
1787
Cupid-and-Psyche-001.jpg
Fuqia e dashurisë ringjall të vdekurin në këtë skultpurë. Kanova, është ndoshta
nga të vetmit artistë që e ka bërë mermerin seksi. Statujat e tij janë shumë erotike..

5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave 5 pikturat më erotike të të gjitha kohërave Reviewed by Oculusnews Albania on 5/05/2014 09:04:00 AM Rating: 5
Loading...
Powered by Blogger.